Ruh halinizi düzeltmenin, fit görünmenin, kilo vermenin ve harika hissetmenin zahmetsiz bir yolunu biliyor olsanız, bitkinlikten kronik ağrıya kadar pek çok şikâyeti silip süpürecek bir düzende olsanız nasıl hissederdiniz?

Yediğimiz tüm besinlerin, yaptığımız tüm egzersizlerin ruhumuza eşlik ediyor olduğunu hormonal ve ruhsal dengemizi düzenlediğini biliyor olsaydınız bunları neler ile değiştirirdiniz? Evet, hepsi bu düzende mevcut. Peki siz hangilerini kullanıyorsunuz? Serotonin hormonumuz yeterli olduğunda; moralimizin yüksek olduğunu, rahat uyku uyuduğumuz, iştahımızın azaldığı, ruh sağlığımızın düzenlendiği ve enerjimiz artarak tüm egzersizleri kolaylıkla yaptığımızı ve ders sonlarında daha çok hareket etme hissi yaşadığımızı biliyor musunuz?

Hazır hayat görüşümüz de 2020 yılında baştan aşağı değişmişken neden beslenme düzenimizi de daha sağlıklı ve sürdürülebilir kılmayalım? Vücudumuza ve ruhumuza iyi gelen gıdaları tüketirken neden bedenimizi sonsuz bir aşkla sevmeyelim? O zaman gelin 2021’de çok duyacağımız ve yaşam tarzımıza adapte etmek isteyeceğimiz bu bütünsel beslenme trendleri neler? Bir bakalım...

İyi yaşam besinlerini hayatınıza sokun. Onların iyileştirici gücünden olabildiğince fazla faydalanın. Kısa sürede sonuç veren, sürdürülebilir bir plan oluşturun. Birkaç basit düzenlemeyle zengin besin değerlerine sahip süper yiyeceklerle dolu bir beslenme planı ve bütünsel beslenmenizi destekleyen ANTIGRAVITY FITNESS® metodunu hayatınıza entegre edebilirsiniz.

Ailenin yeni üyesi: Postbiyotikler. Prebiyotikleri ve probiyotikleri duymuştuk ama bağırsak sağlığında göz önünde bulunduracağımız son anahtar oyuncu postbiyotikler olacak. “Sonra” anlamına gelen önekinden de anlaşılacağı üzere postbiyotikler, sindirimden sonra devreye giriyor. Bu kısmı tekerleme gibi gelebilir ama döngü şöyle işliyor: Probiyotik mikroorganizmalar prebiyotiklerle besleniyor. Bunun sonucunda postbiyotikler ortaya çıkıyor.

Peki bize faydası ne?
İltihabı önlüyorlar, bağışıklık sistemini güçlendiriyorlar, kan basıncını düşürüyorlar, bağırsak sağlığı için faydalı olan bakterilerin üremesini sağlıyorlar. Ayrıca antioksidan etkileri de bulunuyor. Elma sirkesi, üzüm pekmezi, kefir, ev yapımı turşu, tereyağı, peynir, mantarlar ve yoğun lifli gıdalar vücutta postbiyotik yapımını artırıyor.

Unutmayın ne dediklerini: Bağırsaklar ikinci beynimizdir!

Zihinsel sağlık için beslenme. Doğru duydunuz! Hepimizin pek çok açıdan sınandığı 2020 zihnimizi ve ruhumuzu da doyurmamız gerektiğini bize öğretti. Sağlıklı beslenme elbette tek başına depresyon, anksiyete ya da stresle mücadele edemez; ama çeşitli besinlerle zenginleştirilmiş, minimum düzeyde işlenmiş gıdalara dayanan bir  beslenme düzeni ve egzersiz metodu zihinsel sağlığımızı desteklemeye yardımcı olabilir.

Uzmanlar bir süredir stresi azaltan, uyku ve yaşam kalitesini artıran, mutlu eden bir beslenme yönteminin yeni trend olduğunu savunuyor. Araştırmalar da antioksidan, B vitamini, çinko ve magnezyum gibi mineraller, lifler ve Omega-3 gibi sağlıklı yağlar içeren bir beslenme düzeninin zihinsel sağlığa olumlu etkileri olduğunu ortaya koyuyor. Ayrıca ANTIGRAVITY FITNESS® ile yapmış olduğunuz egzersiz metodunda salgıladığınız hormonlar, psikolojik açıdan kendinizi daha iyi hissetmenize de destek oluyor. Bol bol mutlu ediyor.

Sağlıklı beslenme sefer tasından geçiyor.

Evden ofise klasik sefer tasları içinde taşımasak da 2021’de daha çok ev yapımı yemekleri içeren bir beslenme trendi ön planda olacak. 2020 yılı pek çoğumuza evde yemek pişirmenin eğlenceli ve keyifli bir deneyim olabileceğini zaten öğretmişti. Bu tutumumuz, daha doğal malzemelere olan talebin artması ve sağlığın ön plana çıkmasıyla 2021 yılında da devam edecek. Hâlihazırda bir süredir gördüğümüz günlük menüler halinde yemek kitleri sipariş etme trendi de buna  ayak uyduracak. Peki ANTIGRAVITY FITNESS® derslerinden önce nasıl beslenmeliyim? AGF’ye ne boş ne de çok dolu mide ile başlanmasını önermiyoruz. Egzersizden 1-1,5 saat önce sağlıklı atıştırmalıklar (snack bar, granola vs.) kan şekerini düzenlemek için ideal olacaktır.

İklim kriziyle savaşan gıdalar. Çevreye verdiğimiz zararı en aza indirgeyecek besinleri tercih etmek de artık havalı beslenme yöntemlerinden biri sayılıyor. İklim mücadelesi, özellikle evlere kapandığımız bir yılın ardından 2021’de mutfaklarımızda da daha sık görülecek.

Mücadele lafı sizi korkutmasın, ne yapacağımızı bilmek yeterli! Hayvansal kaynaklı gıdaları daha az tüketip sebze ve meyve ağırlıklı beslenerek, yerel ürünleri tüketerek, mevsim dışı gıdaları reddederek işe başlayabiliriz. Bozulmaya yüz tutan meyvelerimizi sağlıklı tatlı yapımlarında kullanarak israfa son verebiliriz.

Daha çok hareket ederek alışkanlıklarımıza bir egzersiz sistemini ekleyerek daha iyi, daha mutlu hissedebiliriz.

İşte gördüğümüz gibi iyi yaşam besinlerini kullanmak bugün atacağımız ufak bir adımla başlıyor. Gelin hem kendimize hem çevremize bir iyilik yapalım ve önce ruhumuzu doyuralım!

Tüm bunları ve daha fazlasını sıcacık bir çay, kahve eşliğinde konuşabilir; sizin için düzenli, dengeli bir plan oluşturabiliriz. Nihan Koç Studio olarak yanınızda, sevgiyle sizlere eşlik etmek için bekliyoruz.

Instagram: @nihankocstudio

 

0 Yorum

Yorum Alanı

Lütfen gerekli Alanları Doldurunuz *