Herkese merhaba, ben Seva...
Şehrin yeni oluşumu; Grey İş ve Yaşam Dergisi’nde sizlere, yeni ve eski ama değerli kitaplardan, filmlerden, dizilerden, yeni tiyatro oyunlarından, hatta oyuncularından bahsedeceğim. Umarım sizler de deneyimlerimi okurken, benim kadar keyif alırsınız.
Simyacı, Brezilya’da doğmuş ama dünyanın her yerinde kendini yetiştirmiş olan yazar Paulo Coelho’nun ellerinden çıkma bir sanat eseri...

Başka bir kıtanın ve başka bir kültürün, dinin mensubu olan bu yazar bir şekilde Kuzey Afrika’nın müslüman topraklarında geçen bir çobanın kendi iç benliğiyle yüzleşmesini, kendini tanımasını ve kendisiyle birlikte kitabı okuyan herkesin hayattaki evrensellik algısını sorgulamasını sağlıyor ve yine bir şekilde öyküyü eşine zor rastlanan bir evrenselliğe ulaştırıyor. Bahsetmiş olduğum evrenselliği Brezilya’da tutulan bir kalemle Sahra Çölü’nden atılan adımlardan alıyor.

“Yolculuk bir öğrenme yöntemidir. Bilmemiz gerekenleri bize öğretir.”

Mevlana’nın mesnevisini okuyup Simyacı için esinlendiğini son yıllarda dile getiren Paulo Coelho arayış içinde olduğumuz hazinenin tıpkı Hz. Mevlana’nın eserinde olduğu gibi bazen yanı başımızda bazen de çok uzaklarda olduğundan önemli olanın bizim kişisel menkıbemize ulaşırken yaşadıklarımız ve kendi içimizde fark ettiklerimiz olduğunu kitabı okurken bizlere hissettirir.

Instagram: @sevoskrc

1 Yorum

  1. Seva Selam, Bu yazında sevdiğim kitaplar arasında yer alan Paulo Coelho’nun Simyacı aldı romanını ele almışsın. Kitabı kısa ve öz bir şekilde çok güzel değerlendirmişsin. İlk yazının heyecanı ile gözden kaçırdığın birkaç nokta olmasına rağmen yazı dilin çok sade ve anlaşılır şekilde. Sonraki yazılarını merakla bekliyorum. Başarılar, Sinan.

Yorum Alanı

Lütfen gerekli Alanları Doldurunuz *