Yepyeni bir sen, sağlıklı bir beden ve pozitif bir zihin için adım atma vakti. İbrahim Kılıç, uzmanlığı ve deneyimiyle sizi en iyi versiyonunuza ulaştıracak. Sağlıklı kilo verme, enerji dolu bir yaşam ve pozitif değişikliklere hazır mısınız?

İbrahim Bey, merhaba. Grey okurları için sizi tanıyabilir miyiz?

Merhabalar, ben İbrahim Kılıç. 1994 Gebze doğumluyum. Evli ve bir çocuk babasıyım. Mesleğimin temellerini lise yıllarında gıda teknolojisi bölümüne girerek atmaya başladım, diyebilirim. Daha sonra gıda alanına olan ilgim doğrultusunda Yalova Üniversitesi Gıda Teknolojisi bölümüne geçiş yaptım. Buradan mezun olduktan sonra asıl hedefim olan beslenme ve diyetetik bölümünü kazanarak Lefke Avrupa Üniversitesi'nde eğitimimi tamamladım. Diyetisyen ünvanımı aldıktan sonra yaklaşık 4 sene çeşitli kurumlarda görevimi icra ettim. Edindiğim tecrübeler doğrultusunda danışanlarıma daha iyi hizmette bulunabilmek için kendi kliniğimi açtım. Yaklaşık 2.5 yıldır Diyetisyen İbrahim Kılıç Sağlıklı Yaşam ve Danışmanlık Merkezi adı altında nice güzel başarılara imza attık. Atmaya da devam edeceğiz

Danışanlarınızın memnuniyetini fazlasıyla duymaktayız, verdiğiniz hizmetin ayrıcalıklarından bizlere bahsedebilir misiniz?

Yapı olarak pozitif biriyim. Bir iş yapılacaksa bundan zevk alınması gerekir, diye düşünüyorum. Danışanlarımla bazı zamanlar zorlansak da genelde hep gülen taraf biz oluyoruz. Bu, muhakkak karşı tarafa da olumlu yansıyor. Memnuniyet doğrultusunda güzel gıybetler tabii ki yapılabilir. (GÜLÜYOR) Son olarak, tamamen işini sevme ile alakalı bir şey.

Beslenme ya da kilo problemi yaşayan bir birey, neden profesyonel bir destek almalıdır? Bu desteğin faydaları nelerdir?

Ben aslında olaya şöyle bakıyorum: Bir bireyin sadece beslenme alanında değil, tüm alanlarda bir oto kontrol mekanizmasına ihtiyacı var. Bu psikolojik bir olay. Herkes pazartesi diyete başlar ve salı günü bırakır, çünkü kendisini birine ispat etmek zorunda değildir. Biz burada bir uzman olarak hem sağlıklı hem de kaliteli yaşam sunuyoruz, hem de kontrol mekanizması oluşturuyoruz. Diğer bir konu ise her zaman yanlış bilinen 'Aç kal, kilo ver'. Biz diyetisyenler danışanlarımızı aç bırakmadan da sağlıklı bir şekilde zayıflatabiliyoruz.

DETOKS YALNIZCA DİYET İLE YAPILMAZ. VÜCUDUN ARINMASI, TOKSİK MADDELERİN UZAKLAŞTIRILMASI İÇİN MUHAKKAK FİZİKSEL AKTİVİTE YAPMALIYIZ.

Teknolojik gelişmelerin işinize ve verdiğiniz hizmete katkısı var mıdır? Kullandığınız bir makine ya da veri yönetimi var mıdır?

Tabii ki, çok büyük katkıları oluyor. Özellikle danışanlarımızın birçoğu sağlık veya iş durumları nedeniyle fiziksel aktivitelerini ihmal ediyor. Kurumumuzda Andülasyon ve EMS teknolojilerini kullanmaktayız. Terlemeden, yorulmadan diyet ile birlikte yağ miktarını azaltarak kas kütlesini artırabiliyoruz. Hem zamandan hem de vücut dirençlerinden tasarruf etmiş oluyorlar.

 

Sağlıklı bir yaşam için, günlük beslenme alışkanlıklarımızı nasıl geliştirebiliriz?

Kişinin kilosundan önce ilk olarak kendisine, 'Yeterince sağlıklı besleniyor muyum?' diye sorması gerekiyor. Ardından, mental olarak hazır ise bir uzman eşliğinde neleri yanlış yapıyorum sorusuna cevap araması gerekiyor. Kişinin günlük olarak yeterince su içmesi, öğünlerini belirli aralıklar ve saatlerde tüketmesi, yeterince uyuması, günlük alacağı besin değerlerinin dengeli olması gibi maddelerle beslenme alışkanlığı düzene girecektir.

Besin takviyeleriyle ilgili düşünceleriniz nedir?

Kesinlikle kullanmalıyız. Sebebi ise yapılan bazı bilimsel çalışmalarda eski yıllardaki besin içeriklerinin son yıllara oranla yarı yarıya düşmesi. Güneş enerjisinden yoksun kalmamız gibi birçok faktörü bulunuyor. Aynı zamanda bir uyarıda bulunmak istiyorum: Lütfen bir uzman eşliğinde kullanalım. Çünkü vücutta bazı vitaminlerin fazlalığı yarardan çok zarar doğurabilir. Genelde benim kullandıklarım ise Omega 3, D3K2 ve Magnezyum.

Egzersizlerin önemiyle ilgili bilgi verebilir misiniz? Rutin olarak yapmamız gereken basit egzersizler var mıdır?

Kilo verimi açısından danışanlarımın ağır sporlardan uzak kalmasını istiyorum. Sağlık problemi olmayan herkesin günde en az 30-45 dakika arası yürüyüş veya imkanı bulunuyorsa 30 dakika yüzmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunlara vakit bulamayan kişilerin en azından yataktan kalktığında ilk olarak açma germe hareketlerini yapması gerekiyor. Detoks yalnızca diyet ile yapılmaz. Vücudun arınması, toksik maddelerin uzaklaştırılması için muhakkak fiziksel aktivite yapmalıyız.

Gelecek plan ve projelerinizden bahsedebilir misiniz?

Hayatımın her evresinde eğitim sürecimi devam ettirerek kendimi yeni ve güncel tutmak, dolayısıyla işime, danışanlarıma ve kendime katkı sağlamak her zaman ana görüş ve hedefimdir. Kurumum ile ilgili olarak, beslenme ve psikolojinin bir bütünün parçası olduğu düşüncesinden yola çıkarak ileride bu denklemler üzerinden yol almayı, danışanlarıma bütüncül bir şekilde hizmet vermeyi düşünüyorum.

Adres:
Yahyakaptan Mah. Şehit Ergün Köncü Sk. No:57 D:207 Galenprime İş Hanı İzmit, Koceeli
0 545 246 00 41 
dyt.kilicibrahim@gmail.com     
www.diyetisyenibrahimkilic.com    
Instagram: dyt.kilicibrahim     

0 Yorum

Yorum Alanı

Lütfen gerekli Alanları Doldurunuz *