Merhaba sevgili Grey dergi okuyucuları,

Yeni bir ay yeni bir sayı ve yeni konularla birlikteyiz. Ocak ayında ilk yazımı yazarken duyduğum heyecanın aynısını yaşıyorum. Şehrimizin ve bölgemizin her yerine yazılarımızla ulaşmak, gönül bağı kurmak inanılmaz ve kıymetli bir duygu benim için.

Mayıs denince; baharın kuş sesleri, kır çiçekleri ve yaza doğru açılan papatyaların, nergislerin, kiraz çiçeklerinin bütünleştiği bir ay aklımıza geliyor. Doğanın renklenmesi içimizdeki sevginin de coşması anlamına geliyor. Sevgiye her an her dakika tüm yaşamımız boyunca ihtiyacımız var.

Asıl olan her zaman bu güzel, nadide duyguyu hissetmek.

 

Sevgi nasıl bir duygudur?

Zaman zaman herkes düşünür. Sevgi, henüz dünyaya gelmeden yaşamla buluştuğumuz an, tanıştığımız ilk olumlu duygudur. Sevgiye olan gereksinim azalmaz ya da başka bir duygu ile telafi edilemez. Bu sihirli duygu, insanları birbirine yakınlaştıran, bağ kurduran bir değerdir. Eğer dünyanın en değerli hazinesi nedir, diye sorsalardı; hiç şüphesiz sevgi derdim. İnsanları severek ve anlayarak zaman zaman da olsa onlardan gelecek negatif tutumları bile engelleyebilirsiniz.

Sevgi paylaştıkça çoğalır çoğaldıkça değerlenir. Japon düşünür ve yazar masum Toyotome: “Herkes sevilmek ister ama sevgi nedir, nerede bulunur?” diye soruyor.

Eğer türü sevgi, karşılık bekleyen sevgidir. Amacı, sevgi karşılığı birey kazanmaktır. Çünkü türü sevgi, koşullu sevgidir. Rağmen türü sevgi, insan bir şey beklediği için değil bir şeyler eksik olmasına rağmen olan sevgidir. Bugün yaşadığımız toplumda  herkese iyi gelecek sevgiyi bulmak zor. Herkesin ve her şeyin sevgiye ihtiyacı var. Yakınımızda olan birinin sevgiyi bize vermesini bekleriz ama unutmamalıyız ki o kişi de bizden sevgi bekliyor. Şimdi size bir soru bırakıyorum: “Hayatınızda olmasına rağmen sevdiğiniz kaç kişi var?” Sevginin farklı dilleri vardır. Sevgiyi göstermenin birçok yolu vardır. Her insan aynı sevgi dili konuşamaz ve yaşayamaz. Şunu unutmamalıyız ki farklı sevgi dillerini konuşmak gelecekteki ilişki dinamiklerini sağlam tutar. Kullanacağımız onaylayıcı ve takdir ifadeleri, olumlamalar, kaliteli zaman geçirmek göz teması kurarak dinlemek, zor zamanlarında bir kişinin yanında olmak, paylaşımcı olmak birer sevgi dilidir ve sevgi aktarımıdır.

Sevgi anlamak, hissetmek ve paylaşmaktır.

Seviyorum diyebilmek, sevgiyi tanımlamak, sevmek duygusunu ifade edebilme şeklimiz sadece söyleyebilmek veya düşünebilmek değil benim kanaatimce. Hissettirmek, anlatabilmek, dinleyebilmek, gözünün içine bakmak, aramak hâl hatır sormak, nasılsın diyebilmektir. Sevginin size, hayatınıza, ailenize, eşinize, çocuğunuza katacağı gücü fark edin.

Dünyada üç sevgi türü vardır: “Eğer türü sevgi” ”Çünkü türü sevgi” “Rağmen türü sevgi”

İnsanı da doğayı da çiçeği de böceği de sevmek kalpten olunca güzel, gönülden geliyorsa güzel ve en özel maneviyattır. Seviyormuş gibi değil içten, samimi, gösterişsiz, masumane duygular sarsın dünyayı. Sevdikçe dünya daha yaşanabilir bir yer haline gelecektir. Bu yüzden sevmekten asla korkmayın ve vazgeçmeyin. Yaşam hissetmek ve sevgi demektir.  Çocuklarımıza sevmeyi unutan bir gelecek bırakılmamalı. Karşılıksız sevgi ve karşılıksız sevilmek sadece anne ve evlat arasında olan bir duygudur.

Annelik öyle derin duygular içeren bir kelime ki üzerine binlerce şiir binlerce şarkı binlerce yazı yazılır. Dünya var olduğundan beri niceleri yazılmış, okunmuş. Anne yüreği anne şefkati anne sevgisi ile yaşayan tüm kadınların gününü kutluyorum.

İYİ Kİ VARSINIZ...

0 Yorum

Yorum Alanı

Lütfen gerekli Alanları Doldurunuz *