Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız bu coşkulu günlerden herkese merhabalar, sevgili Grey Dergi okuyucuları!

NE KADAR ŞANSLIYIZ Kİ BİR ASRIN KUTLANDIĞI YILA DENK GELEBİLDİK.

Cumhuriyet, en büyük özgürlük ve egemenlik demektir. Bir insanın yaşamı için en değerli hayat biçimidir. Cumhuriyetin sözlük anlamı şöyledir: 'Cumhuriyet, siyasi gücün halk ve temsilcileri tarafından paylaşıldığı bir devlettir ve bununla birlikte monarşinin zıttıdır. Bir cumhuriyette temsil, genel vatandaşlar tarafından serbestçe seçilebilir veya seçimle belirlenebilir.' Bizler için ne kadar önemlidir, yani halk için, eğitim için, kadın için, çocuk için, toplum için... Elimizde olan haklarımız, kadın, erkek, çocuk fark etmeksizin, o kadar nadide bir mihenk taşı gibidir hayatlarımızda... Cumhuriyet öncesine baktığımızda ve sonrasını gözlemlediğimizde sahip olduğumuz demokrasi, her bir Türk vatandaşı için mücevher niteliğindedir.

Cumhuriyet ilan edilinceye kadar neler neler yaşandı, mücadeleler verildi, savaşlara girildi, yokluklar içinde yaşandı, acılar çekildi, sevdalar yarım kaldı... Muhteşem bir mücadele, muhteşem bir birlik, muhteşem bir lider, Atamız Mustafa Kemal Atatürk. Muhteşem bir koordinasyon kabiliyeti ve eşsiz bir vatan sevdalısı... Düşünsenize, bir ülke için, bir cumhuriyet için planlar yapıyorsunuz ve nerdeyse tüm dünya size karşı... O kadar zor ki sizi destekleyen bir azınlık ile koskoca dünya devletleri ile karşı karşıyasınız... Yurdum insanı, kadını, kızı, genci, yaşlısı, erkeği, çocuğu, birlik sağlıyor ve zafer üstüne zafer kazanılıyor... Çanakkale'ye gittiğimde hissettiklerimi ifade etmeye kelimeler yetmez... Ve Cumhuriyetimizin 100. yılını kutluyoruz.

 

Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.

- MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Ne güzel bir sevinç, ne güzel bir coşku. Gururla, minnetle, saygı ve sevgi ile kutlayacağımız nice 29 Ekimlere. Milli mücadelede ilham alınacak eşsiz kahramanlar var, öyle ki bizlere pes etmeyi hatırlatacak... 'Güçlen, ilham al, değişim yarat.' Güçlenmek: Güçlü duruma gelmek İlham almak: Esinlenmek, feyz almak Değişim yaratmak: Herhangi bir şeyi var olan durumdan başka bir duruma geçirmek, geliştirmek. İşte Milli Mücadele'de gözünü ortaya koyan ve her zaman minnetle andığımız adı tarih sayfalarında yer alan; alamayan tüm kahramanlar, güçlü oldular,

Atamızdan ilham aldılar ve dünyada eşi benzeri olmayan bir değişim yarattılar. Kurtuluş Savaşı ve Milli Mücadele günlerinde kadını ve erkeği ile bir milletin varoluş mücadelesi yaşandı. Hem cephede hem cephe dışında kurulan birlik, beraberlik ve hedefe azimle ulaşmak ortak bir çalışmanın tarihe altın harflerle kazınmış bir başarıdır.İnsan düşündükçe o kadar çok ayrıntı göze çarpıyor ki, günümüzde gösteremediğimiz bir gönül bağı varmış gibi dedirtiyor.

Ulu Önder Atatürk'ün Nutuk'tan bir sözü aslında hedefleri şöyle anlatıyor:

Hedef istiklaldi ve istikbali özgür kılabilme hedefiydi. Hem cephede hem cephe dışında, Kara Fatmalar, Halime Çavuşlar, Çete Ayşeler, Gördesli Makbuleler ve nice kahramanlar, Hasan Tahsinler, Mustafa Kemaller, Şahin Beyler ve niceleri adım adım zaferlere götürdüler bir milleti.

Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve onurunu yaşıyoruz. Bu eşsiz mirası en iyi şekilde yaşatmaya devam edeceğimizi bir kez daha yineliyoruz. Bugün ayakları üzerinde durabilen, seçme ve seçebilme hakkına sahip bir kadın, eğitim ve öğretime gönül vermiş bir öğretmen, çocuklarımın istikbali Cumhuriyet ve özgürlük olduğunu bilen bir anne; olduysam Cumhuriyet sayesinde. Kendi adıma özlem ve minnetle anıyorum Atamı. 29 Ekim 1923, o günden bugüne, bugünden sonsuza dek Atamızın izinde kutlayacağız coşku ilelebet Cumhuriyet'i.

0 Yorum

Yorum Alanı

Lütfen gerekli Alanları Doldurunuz *