Merhaba sevgili Grey okurları. Bu sayının reçetesi, çikolata aşıklarının gözdesi olan “Browni."

Yüzyılın başlarında ABD'de ortaya çıkan browni, aslında ilk çıktığı yıllarda çikolatasız olarak "Blondie" adı ile tanınmıştır. Bir süre sonra içine çikolata eklenerek bugünkü halini almıştır. Bu cezbedici lezzeti, kendiniz ve sevdikleriniz için kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Yapmanız gereken aşağıdaki adımları izlemek. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun…

Malzemeler:

150 gr Bitter Çikolata

200 gr tereyağ

160 gr Toz Şeker (1 Su Bardağı Şeker)

3 Yumurta

70 gr Un (1 Su Bardağından 2 Parmak eksik)

1 Tutam Tuz

20 gr Kakao (1 Tepeleme Yemek Kaşığı)

Hazırlanışı:

Tereyağını kısık ateşte eritin. Erittikten sonra ocaktan alıp içerisine parçalanmış çikolatayı ekleyin, çikolata tamamen eriyene kadar karıştırın. Yumurtaları çırpma kabına alıp üzerine tuzu ekleyip köpük haline gelene kadar karıştırın, ardından şekeri ekleyip beyazlaşıp şeker tamamen eriyene kadar çırpın (Bu çok önemli, şeker içinde tamamen eriyecek).

Sonra yumurtaların içine çikolatalı karışımı koyup el çırpıcısı veya bir tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştırın. Ardından un ve kakaoyu ekleyip yine yavaş şekilde karıştırıp hamuru hazır hale getirin. 165-170 derece önceden ısıtılmış fanlı fırında 25 dk pişirin. Bu tarif yaklaşık 17 cm ölçülerinde bir borcam için dilim büyüklüğünüze göre ortalama 6 dilim browni çıkıyor. Browni durdukça sertleşir, eğer içi akışkan olsun derseniz 20 dk pişirmeniz yeterli olacaktır.

Dilerseniz servis esnasında ısıtılıp servis edilebilirsiniz.

0 Yorum

Yorum Alanı

Lütfen gerekli Alanları Doldurunuz *