Ev dekorasyonunda değişiklik yapmak isteyenlere, yeni ev kuracaklara özel 2023 dekorasyon trendlerini bir araya getirdik! Trend uzmanlarının hemfikir olduğu nokta lokal, iyimser ve zanaatkâr kavramlarının tasarım arenasında artık daha çok karşımıza çıkacağı… İnovatif teknolojilerin yeni keşif atlasında biyokompozit, miselyum ve doğal lifler gibi çevreye saygılı malzemeler var. Sürdürülebilirlik, ekolojik farkındalığı yüksek evler yaşam ütopyalarını süslerken daha bilinçli ve daha duyarlı tasarımların çağına adım atıyoruz.

EKOLOJİK FARKINDALIĞI YÜKSEK EVLER

Problemlere sürdürülebilir çözümler üretmek için doğayı taklit etme sanatı olarak da tanımlanan biyomimikri yaklaşımı bugün mimariden endüstriyel tasarıma, tekstilden teknoloji mühendisliğine birçok alanda kullanılıyor.

BİTKİLER YİNE BAŞ KÖŞEDE

Pandemi sonrasında doğa ortamını eve taşıma trendi 2023 yılında da devam ediyor. 2023 yılında evlerde büyük yapraklı çiçekler yine başrolde!

İLERİ DÖNÜŞÜM VE BASİT YAŞAM

Her geçen gün tükenen doğal kaynaklar ve iklim krizi evlerde kurgulanan yaşam senaryolarının daha etik olabilme ihtimalini bize sorgulatırken eski olanı dönüştürerek yeniden kullanma, aile yadigarlarını değerlendirme, ileri dönüştürülmüş tasarımlar satın alma eylemlerinin 2023 yılında daha da artacağı öngörülüyor. Yeni nesil Z kuşağı evlerinde fazlalıklardan arındırılmış, basit bir yaşam aritmetiği tercih ediyor. Az mobilya, az aksesuar ile yaratılmış rafine bir görünüm…

KIVRIMLI YUMUŞAK HATLAR

Kıvrımlı formlar, sütun bacaklar, boğum boğum veya dairesel formlu tasarımlar girdikleri mekâna pozitif titreşimler yayarken mutluluk katsayısını yükseltenlerden. Tasarımcılar 2023 koleksiyonlarında kıvrımların iyimser aurasından yararlanarak eserlerini şekillendirmeye devam ediyorlar.

ORGANİK MALZEMELER

Ahşap, taş, bambu, seramik, mantar, terakota gibi organik yüzeyler mutfaktan banyoya ıslak hacimleri şekillendiriyor. Abartısız bir estetik sergileyen zanaatkar tasarımlar 2023’te daha çok karşımıza çıkacak. Jüt halılar ve hasır aydınlatmalar bu sene de iç mekân tasarımcılarının tercihi. İlhamını kum, taş ve toprak renklerinden alan bir renk paleti banyo ve mutfaklarda öne çıkıyor.

TERAPİ ALANLARI

Wellness olgusu dekorasyona da sıçrıyor! İç mekân tasarımcıları, içinde iyi hissettiren mekânlar yaratabilmek için duyulara hitap eden tekstillerle renklerin şifasından yararlanıyor. Dingin bir renk paleti, mekânın enerjisini yükselten koku, mum ve tütsüler, doğru aydınlatma elemanları, bedeninizi sarıp sarmalayan formlar Wellness trendinin dekorasyona yansımaları arasında.

Kendinizi iyi hissedeceğiniz, rahatlayacağınız bir köşe veya küçük bir tepside yer alan mumlar, taşlar, kokular... Evinizde dingin ve mekânın enerjisini dengeleyecek bir alan yaratın.

ÖZEL KÖŞELER

İster berjerinizi ister salıncağınızı konumlandırdığınız, kendi alanınızı yarattığınız özel köşeler 2023 yılının trendleri arasında en sevileni... İster okuma köşesi olarak ister kahve köşesi olarak değerlendireceğiniz bu alanlar evinizde geçireceğiniz vakti daha keyifli hale getirecek!

ENERJİK RENK PALETİ

Çarpıcı renklerin mekâna kattığı optimizmi savunan Trend Bilimci Elizabeth Leriche “Color Power” isimli trend temasıyla renklerin gücüne işaret ediyor. 2022 yılında moda dünyasına da damgasını vuran fuşya pembeler bu sene dekorasyondaki yerini alıyor. Cesur renk kombinasyonları ve doygun tonlar tasarım markalarının 2023 koleksiyonlarında kendilerine yer buluyor.

Birçoğumuzun pek soğuk baktığı ancak kendisi oldukça sıcak olan bir renk: Pembe. 2023 sezonunun mobilya trendlerinde bu rengi sık sık göreceğiz. Tabii bu trendde evi baştan aşağı pembe mobilyalarla döşemek yok ancak renk ve sıcaklık katmak için pembe bir berjer kullanımı oldukça trend bir görünüm yakalamanızı sağlayacak.

KOYU TONLARA GEÇİŞ

Geçtiğimiz yıllarda koyu tonlardan uzaklaşıp taş, bej hatta beyaz duvar boyalarını sıklıkla görmüştük. Bu yıl ise dengeli olarak kullanacağımız tüm koyu renkler oldukça trend!

0 Yorum

Yorum Alanı

Lütfen gerekli Alanları Doldurunuz *