Merhaba Sevgili Grey Okuyucuları;
Yaz aylarının sımsıcak güneşi içimizi ısıtırken siz okurlarımıza ruhumuzu dinginleştirmenin, bedenimizi rahatlatmanın bir yolu olan uzak Japon dünyasından bizlere kadim şeyler anlatan “Reiki nedir?” ondan bahsedeceğim...

Reiki Nedir?
Reiki; Japon kültüründen, kadim kitaplardan kalan enerji yükseltme ve iyileştirme tekniğidir. Bilinen Reiki kültürü 19. yüzyılın sonlarında Dr. Mikao Usui tarafından derlenip hayata geçirilmiştir. Kısaca anlatırsam Reiki; iyileştirme, tamamlama anlamına gelmektedir. Bilinen en büyük yanlış Reiki’nin hastalıkları iyi ettiğidir. Aslında bu, hastalık ya da toksik bölgeyi direkt tedavi etmez. Reiki tam olarak kötü semptomları yönetmek ve ruhu iyi (huzurlu), stabil tutabilmek ya da yükseltmek için kullanılan kadim bir sanattır. Şimdi betimleyince anlayacaksınız. Reiki üstadı ellerini sizin bedeninize yerleştirir. Reiki’nin kadim sırları; böylelikle şifacının sizi iyi ettiğini, enerji sıkışmalarını açtığını, enerji olmayan bölgeye ise enerji verdiğini aktarır fakat bu yazdığım kadar basit değildir. Eski Çin, Türk, Japon ve Hint kültürlerinde şifa verecek şifacının doğuştan bu yeteneğe sahip olması gerektiğini, bunun bir eğitim değil Tanrı’nın bir hediyesi olduğunu aktarır.

Reiki’nin Yararları Nelerdir?
Reiki; sızı, ağrı, yorgunluk ve anksiyeteyi giderir. Doğu ve Batı kültürleri çoğu zaman uyuşmasa da Reiki yapan kişilerde anksiyete, panik atak ve yorgunluk gibi semptomların azaldığı gözlemlenmiştir. İlginçtir ki ilaç tedavisi alan kanser hastalarında Reiki dokunuşlarının ağrıları hafiflettiğini göstermiş, doğum sonrası psikolojik değişimlerde de anneyi dingin tuttuğu kayıtlara geçmiştir. Daha iyi anlaşılması için eklemeliyim Reiki’nin kan basıncı ve kalp sistolü üzerinde değişiklik yaptığına dair bir çalışma yoktur. Doğru kişiler tarafından yapılan Reiki uygulamalarının fizyoterapik etkileri olduğu da görülmüştür. Fıtık ya da kassal sıkışmalarda ölçülebilir oranda değişimler sağlanmıştır.

Depresif kişilerde psikologlar tarafından da tavsiye edilen Reiki seansları, kişileri dinginleştirip huzurlu hale getirebilmektedir. Depresyon, anksiyete ve türevleri yaşam kalitesini düşürür. Reiki yaşayış kalitenizi yükseltir. Anlatmaya çalıştığım şu: Gördüğünüz gibi Reiki tedavi etmiyor. Reiki enerjileri ve beynimizin elektriksel ağını düzenliyor diyebiliriz. Reiki’yi deneyimleyen kişilerin yorumlarında sakin kalmak, iyi hissetmek, huzurlu hissetmek gibi mükemmel deneyimler okuyabilirsiniz.

Reiki ayrıca aşağıda belirtilen durumları tedavi etmek için de kullanılabilir:
Mistik Japon kültüründe Reiki yüzyıllardır var. Mide bulantısı, geçmeyen baş ağrıları, diş sıkma, huysuz bacak sendromu, hamilelik sonrası hormon düzenleme gibi birçok semptomal rahatsızlığın tedavisinde kullanılıyor.

Reiki seansı uygulayıcıdan uygulayıcıya değiştiği gibi kişinin beklenti ve isteklerine göre de şekillenir. Ortalama Reiki seansları 20 dakikadan 90 dakikaya kadar sürebilir. Reiki seansını masaj seansı gibi düşünmemelisiniz.

Birçok kişinin merak ettiği konumuza gelelim. Yüzyıllardır kullanılan bu enerji dengeleyicisi araç Reiki; bağımlılık yapar mı ve yan etkisi var mıdır?

Uygulama biçimiyle Reiki; karanlık ya da loş bir ortamda, sessiz ya da beyin dalgalarını olumlu etkileyecek müziklerle birlikte aromatik kokuların eşliğinde sessizlik halinde uygulanır. Kişiler için bağımlılık yaratma durumu zaten yoktur fakat geçmişinde büyük psikolojik travmaları olan kişiler için böyle bir odada kalmak sorunlar teşkil edebilir.

Reiki nasıl yapılır?
Reiki seansı uygulayıcıdan uygulayıcıya değiştiği gibi kişinin beklenti ve isteklerine göre de şekillenir. Ortalama Reiki seansları 20 dakikadan 90 dakikaya kadar sürebilir.
Reiki seansını masaj seansı gibi düşünmemelisiniz. Reiki seanslarında kesinlikle konuşulmaz, tek seferlik bir uygulama olmadığı gibi özellikle ilk seansta uygulayıcı kişiyle buluşup isteklerinizi aktarmalısınız. Ağrıyan, gergin bir dokuya sahipseniz bunu da özellikle belirtmelisiniz. Eski Reiki üstatları, Reiki seanslarından önce Reiki uygulayıcısının dingin ve sakin olması gerektiğini eğer ruh hali böyle değilse seansın hiçbir işe yaramayacağını da parşömenlerde belirtmişlerdir.

Reiki uygulamalarının en özel tarafıysa uzman kişi size ya hiç dokunmaz vücudunuz etrafında ellerini gezdirir ya da bir noktada sabit bekletebilir. Bu uygulama esnasında karıncalanma, kızarma, yanma gibi hisler hissedebilirsiniz. Bazı Reiki meraklıları Reiki’nin sadece iyi gelmediğini uygulama esnasında gözleri kapalıyken rengarenk renkler gördüğünü de aktarıyorlar. Reiki üstatları bunu bağ kurma ve enerji değişimi olarak aktarıyor.

Reiki Seansından Sonra Ne Olması Beklenir?
Reiki deneyiminizin sonrasında hemen kalkmanız beklenmez, uygulayıcı sizi tek başınıza bıraktıktan sonra kendinizi dinlemeniz, hissetmeniz için izin verilir. Daha sonra bol bol su içmeniz sizi daha iyi hissettirecektir. Çok dinlenmiş hissedeceğiniz gibi çok yorgun da hissedebilirsiniz. İkisi de normal karşılanmaktadır.

Son olarak da yine belirtelim: Reiki bir tedavi yöntemi değil, bir tamamlayıcı Doğu felsefesidir. Reiki yapmak için uzman hekiminize danışabilir, tedaviniz yanı sıra Reiki yapabilirsiniz.

Pandemi Dönemi yasaklarının biraz da olsa gevşediği bu yaz günlerinin tadını çıkarmanız dileğiyle... Temmuz ayınız çok güzel geçsin...

Instagram: 

Instagram: @tlghnc

0 Yorum

Yorum Alanı

Lütfen gerekli Alanları Doldurunuz *