+ 2023 yılında 4 farklı burçta (Koç, Boğa, Terazi, Akrep) tutulmalar gerçekleşecek olup bu tutulmalar tüm dünya için ciddi bir dönüşüm sürecini başlatacak.

+ Özellikle Koç tutulmasının derecesi 29 derece ve bu hiç hayra alamet değil. 20 Nisan’da olacak olan bu tutulmanın etkisini hızlı göreceğiz ve ana teması: Savaş. Evet, dünyada ülkeler arası savaşlar olacak ve sınırlar yeniden çizilecek.

+ Yangınlar, patlamalar, terör saldırıları, yanardağ patlamaları ve özellikle tsunami gibi büyük kitleleri etkileyen olumsuz durumlar yaşanabilir.

+ Halkların ayaklanması, bastırılması zor isyanlar… Özellikle şubat, mart, nisan, mayıs.

+ Özgürlük arayışı bazı devletlerde 2023’ü başlangıç olarak görebiliriz. 2024’te daha belirgin şekilde bağımsızlık getirecek. Bu bir devrim. Mesela İran.

+ 2023 ile beraber özellikle dini inançlar sık sık gündeme gelecek. Belki dini çatışmalar ve ayrışmalar belki de inançlarda değişimler ve tutarsızlıklar…

+ Ve sağlık. Son 2 yıldır birçok şey yaşandı. Ne oluyor ya, dediklerimiz 2023’te ortaya çıkacak. Yan etkiler…

+ İlaç sektöründe yeni buluşlar olurken bir yandan sarsıntılar da yaşayacaklar. Eeee normal.

+ Bilim, bilimsel buluşlar, uzak teknolojilere robotik sistemde geçiş, çağ atlamaya doğru gidiş… Hepsi zaman zaman gündeme gelecek.

+ Teknoloji ve enerji şirketleri güç toplayacak. Ben uzun süredir belirli hisseleri elimde tutuyorum. Devam ederim diye düşünüyorum. En az 5 yıl gibi.

+ Özellikle 2023’ün son yarısında demir çelik ve Gyo gündeme gelebilir. Burası al sat tarafı olarak değerlendirilebilir. Riskiniz sizi bağlar, yatırım tavsiyesi değildir.

+ Sanal paraya geçiş yoğun, kâğıt ve demir para kullanımı azalacak. Kriptoya girişler çoğalabilir.

TÜRKİYE

+ Dünya üzerinden belirttiğim gibi Türkiye’de de şubat, mart, nisan, mayıs çok gergin. Hem iç karışıklık hem de doğal afetler… Her şeye rağmen tek yürek olmayı başaran bir halkız bunu eklemek istiyorum. Yaklaşan seçimle terör saldırıları gündeme gelebilir. Allah TSK’mıza güç kuvvet versin.

+ Değişimi ilk söyleyen ve her daim fikri değişmeyen biri olarak zamanı geldi diyorum. Meclis çok karışık. Karışlığımızın nedeni bu süreç. Hani tavsiyem seçim günü ve sonrası eve kapanmak olsun. Ortalıkta ne olur bilinmez. Halk agresif görünüyor.

+ 2023’te uluslararası ilişkiler gergin. Toprak bütünlüğünü koruma adına herhangi bir tehditte saldırıya hazırız.

+ Tutulmalar ülkenin 4, 5, 11. evlerinde oluyor. Yani kadınlar, çocuklar, sanat camiası, meclis, merkez bankası, bürokratlar, siyasi ve sosyal gruplar, muhalefet, sınırlar ve toplumun aile düzeni sürekli gündemde.

+ Boşanmalar artabilir. Sanat camiasında skandallar ve çok tanınmış kişilerin vefatı olabilir.

+ Haziran, temmuzda bir kaos yaşayacağız ama toparlayacağız. Toparlamaya başlayacağız ama hissedilir boyutu kasımdan sonra olacak.

+ Tarıma, toprağa yatırım yapmalıyız. Herkes arsa falan alsın. Malum deprem ülkesiyiz. Artı olarak tarımsal alanda sıkıntı var.

+ Kriptolar yılın ilk yarısı düşük ama martta Pluto Kova hareketini ilk kez deneyimleyeceğiz. Bir bakmamız lazım. Ani yükseliş ama sonrası gerilemesiyle çöküş olabilir. Kriptoların bahar mevsimi 2024. Ocak, şubat verimsiz. Mart nispeten iyi sonrası verimsiz, temmuzda yukarı hareketleri zorlayabilir.

+ Bıst; ocak ve şubatta verimli. Mart’ta bazı hisseler çok iyi. Onları zamanı gelince paylaşırız. Temmuz ve eylül ayları da bana verimli geldi yine de gündeme göre değişebilir, bakarız.

+ Bir uyarı daha yapayım, konut fiyatları temmuz sonrası yükselecek. Yılın ilk yarısı faizler düşebilir en azından evlerde bazı kesimler için alım gücü doğabilir. Bazı diyorum çünkü fiyatlar şu an aşırı...

+ Son uyarı ise 23 Temmuz haftası altın, dolar düzeltmesi ve aşağı yönlü kırılım. İşte bundan sonra ufaktan ülkece düzeliyoruz. Hadi inşallah!

+ Gündeme gelecek ünlüler: Abdullah Kiğılı, Ali Atay, Cengiz Kurtoğlu, Mahmut Tuncer, Emel Müftüoğlu, Kenan Doğulu, Cansu Dere, Özge Ulusoy…

OTOMOTİV VE İNŞAAT SEKTÖRÜ

İnşaat Sektörü

+ İnşaat sektörünün asıl büyümesi 2023 yılı itibariyle başlayacak. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Beni bilen bilir aslında borsacıyım ve inşaat sektörü, demir çelik sektörü göz bebeğimdir. Bu nedenle yakın takibimdedir.

+ 2023 yılı Temmuz ayı ve sonrası astrolojik olarak ciddi büyümeler vaat ediyor. Zaten yıllık ortalama büyüme 4.76 hedefleniyorken daha fazla üstüne çıkabilme ihtimalini öngörüyorum. İnşaat sektörünün güçlenmesi demek birçok iş kolunun güçlenmesi anlamını taşıyor. Ve 2023’ün artık ilerleme döngüsünü başlatacağını düşünüyorum.

+ Özellikle 2023 Temmuz sonrası demir ve çimento fiyatlarında ciddi artışların olacağını da şimdiden belirtmek isterim.

Otomotiv Sektörü

+ 2023 yılında beklenen savaş, ekonomik kriz zannediyorum en çok bu sektörde sarsıcı etkiler yaratacak. Özellikle ÖTV, vergilendirme ve kredilendirme kur oranlarıyla alakalı alınan hatalı kararlar piyasada durgunluk yaratabilir. Bunlarla ilgili yeni dönemde hükümetin alacağı kararlar ki onu da 2023 Ekim sonu öngörüyorum ancak o zaman toparlayıcı olacaktır. Elbette piyasa bitecek demiyorum ancak zorlayıcı olduğunu belirtmek isterim.

+ 2023 yılında TOGG’un ve elektrikli araçların piyasaya girişi biraz daha canlılık getirebilir, bu durumu ayrı tutuyorum. Önceden ev ve arsa yatırım aracı olarak görülürdü ama şimdi görüyoruz ki araçlar da ciddi yatırım aracı olarak değerlendiriliyor. Ben bu yılın hazırlık aşaması gibi olacağını ama 2024 yılının otomotiv sektörü için çığır açacak ölçüde büyüme getireceğini düşünüyorum. 2024 yılından itibaren birçok marka modellerini elektrikliye çevirerek değişimi başlatıyor olacak.

+ Araç fiyatlarında hissedilir bir düşüş olacağını hiç sanmıyorum. Elbette ufak geri çekilme hamleleri yapılabilir ancak buna düşüş diyemeyiz. Piyasayı canlandırmadan ibaret bir kurgu.

 

YÜKSELEN KOÇ

Bu yılı zor karşılayan burçlardan birisiniz. Özellikle nisan ayı bitişler, sonlanmalar verebilir. Ekim ayı ilişkilerle ilgili sınavlar getirirken mayıs ve ekim yine finansal acıdan zorlayacak. Özellikle bu yıl gidene üzülmeyin, bitenin ardından yenisi gelir. Sağlıkta enfeksiyon, migren, gözlerle ilgili sorunlar olabilir. Eğer bekarsanız evlilik de olabilir.

YÜKSELEN BOĞA

Bu yıl evlilikle ilgili sınav döngünüz devam ediyor. Bilinçaltınız yorgun, bazı kayıplarla yüzleşebilirsiniz. Ekim ve kasım ayları yeni başlangıçlar verebilir. İş hayatınıza odaklanıp daha disiplinli olmanız lazım. Sağlıkta; KBB, böbrek ve yumurtalıklara dikkat!

YÜKSELEN İKİZLER

Arkadaş ilişkilerinde kopuşlar olabilir ve sosyal çevrede değişim olabilir. Yeni aşk, finansal gelişmeler ve bebek bekleyene bebek gelebilir. Kaygı ve korkular ekim ayı gibi artabilir, korkularınızla yüzleşmeniz gerekiyor. Mayıs ayında ürolojik sorunlar ve kasık bölgesine dikkat etmelisiniz.

YÜKSELEN YENGEÇ

Ani iş değişimleri ve terfiler gelebilir. İnanılmaz verimli bir iş hayatına hazır olun. Kendinizi gösterebileceksiniz.  Ev taşıma, tadilat yıl sonuna doğru olabilir. Çocuk isteyen deneyebilir. Özellikle mayıs ayında aşk gelebilir. Arkadaşlıklar süzgeçten geçirilecek.

YÜKSELEN ASLAN

Uluslararası alanlarda ve yurt dışı işleri varsa yılın ilk yarısında aksayabilir. Araç alış satışlarında sorun olabilir Kazaya açık bir döngüdeler. Yakın ve uzak akrabalar alanında gerginlikler olabilir. Yeni eve taşınma ve aileye yeni üye gelebilir. Kariyerde çok iyi fırsatlar çıkabilir.

YÜKSELEN BAŞAK

Maddi konularda beklenmedik fırsatlar doğabilir. Vergiler, krediler, borsa alacak verecek konuları gündemde. Ani para kayıplarına da dikkat etmek gerekir. Gelirde artış olabilir ancak bir o kadar da gider olacak. Kardeş, kuzen ve yakın akraba ilişkilerine dikkat! Araç alış-satışları ve yeni imzalar için uygun.

YÜKSELEN TERAZİ

Bu yıl evlilik ve ilişkiler gündemde. Ani bitişler olabilir, bekarlara evlilik gelebilir. Yeni başlangıçlar; iş, aşk, diyet spor olabilir. Finansal büyüme gelebilir. Ani para gelebilir.

YÜKSELEN AKREP

Bu yıl yeniden yapılanma zamanı. Biraz içe dönme, geçmişi sorgulama ve düşünme zamanı. Sağlık sorunları özellikle kulak burun boğaz ve şeker hastalığına dikkat! Yeni başlangıçlara dikkat! Hızlı karar vermeyip iyi düşünüp adım atın.

YÜKSELEN YAY

Bu yıl daha fazla sosyalleşeceksiniz. Dernek, vakıf gibi sosyal grupların içinde olacağınız bir dönem. Duygusal hazlarınıza ve hobilerinize yönelebilir, çocuklarınıza daha fazla vakit ayırabilirsiniz. Finansal riske uygun değilsiniz. Köklü değişimler söz konusu.

YÜKSELEN OĞLAK

İş, kariyer, beklenmedik değişimler, ev alma, ev taşıma ve tadilatlar olabilir. Aile ile vakit geçirmek lazım. Araç alım satım uygun. Kısa ve uzun seyahatler olabilir. Eşinizin ailesiyle gerginliğe dikkat edin. Yatırımlarınızı kazanca dönüşeceği bir döneme giriyorsunuz.

YÜKSELEN KOVA

Marttan sonra yüzünüz gülecek gibi. E- ticaret, dış ticaret, sosyal medya aracılığıyla yaptığınız işler varsa odaklanıp büyüme zamanı. Eğitim ve uzun yolculuklar olabilir. İletişimsel sorunlar olabilir. Düşünerek konuşmaya dikkat edin. Kazalarda artışlar olabilir.

YÜKSELEN BALIK

Finansal açıdan sıkıntılı bir yıl olabilir, özellikle de yılın ilk yarısında… Bankalara borçlanmamaya dikkat! Kaygı ve korkularla yüzleşmelisiniz. Yeni imzalar, anlaşmalar olabilir, evlilikte sıkıntılar olabilir.

0 Yorum

Yorum Alanı

Lütfen gerekli Alanları Doldurunuz *