Merhaba Sevgili Grey Dergi Okurlarımız,

Bundan sonra belli aralıklarla yazılarım aracılığıyla sizlerle buluşacağız. Yeni bir yılda haydi gelin "Yeni Bir Ben" mottosu ile 2023 yılı yolculuğumuza çıkalım.

Yıllar hızla ilerliyor, dünya değişiyor, teknoloji gelişiyor, belki de çevremizdeki insanlar yer değiştirip farklılaşıyor. Düzene uymak çabasına giriyor muyuz? Evet seslerini duyabiliyorum arada, hayır cevapları da vardır mutlaka. Değişime uyum sağlarken kaybettiğimiz neler var hiç düşündünüz mü? En çok da kendimizden gidenler…

İşte tam da düşünülmesi gereken bu!

 

Hayatına her zaman ışıltı katabilirsin. Emin ol ve yeter ki iste. Herkes herkese benzemek istiyor, herkes herkesin yaptığını yapmak istiyor. Artık kimse ben bir bireyim ve özelim kendime özgün hallerim var denemiyor. Mutlaka birçok kişi bunun farkında ama bir kere o yarışa katılma yoluna girilmiş, çıkış uzak görünüyor. Farkında olmak, farkındalığı keşfetmek ve "anda kalamamak".  Şu yaşadığımız zaman içerisinde en önemli kaybımız bu aslında. Nefes nefese hatta koşarak yaşadığımız bir gün içerisinde duygusunu hissederek hafızamıza kaydettiğimiz çok az dakika var. Keşke anın tadına vararak geçirdiğimiz saatlerimiz olsa. Bir arkadaşımızla sohbet ederken akıllı telefonlarımız, sosyal medya bu anı bölmese. O paylaşılan muhabbetin her dakikasında keyifle kalabilsek.

Bir araya geldiğimizde aslında herkes bunların farkında ama uygulama kısmı biraz yavaş ilerliyor. Anda kalmak için birkaç öneriye de göz atalım:

Yaşadığınız ana odaklanın.                        

Yaşadığınız her anın o an olup bittiğinin farkına varın.

Küçük şeylere dikkat edin.

Gülümseyin.

Aynı anda birden fazla iş yapmayın.

Teşekkür edin.

Farkında olduğunu zannetmek farkındalığın özü değildir. Benim değerlerim şunlar demek o değeri özü ile yaşamak değildir. Yeni bir ben demek istiyorsak yeni yılda yaptıklarımızı, hayallerimizi, hedeflerimizi, engellerimizi bir süzgeçten geçirebiliriz. Bir hayatınız var ve siz tek başınıza özelsiniz. Işıltınızı siz yaratın başkaları değil. İnandığınız yoldan gidin, başka birinin çizdiği rotadan değil. Herkesin yolu kendine özeldir.

Yıldızınızı kendiniz parlatın. İnanın ruhunuz dinlenecek.

Sevgilerimle…

0 Yorum

Yorum Alanı

Lütfen gerekli Alanları Doldurunuz *